top of page

ÉTELINTOLERANCIA? SEGÍTÜNK

Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében
többféle mechanizmus állhat. A FOODTEST200+ az immunválasz következményeként kialakult ételérzékenységeket vizsgálja. A vérvizsgálat során az élelmiszerek ellen termelődött IgG típusú antitestek mennyisége kerül meghatározásra.

Picture 1.jpg

Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló
érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja az életminőséget.

Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé.
A tünetek sokszor csak napokkal vagy hetekkel az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben
csak a rendszeres fogyasztás következtében alakulnak ki.

Optimized-allergy-dairy-intolerant-2021-08-31-06-04-21-utc.jpg
Optimized-food-allergy-concept-2021-08-26-16-34-00-utc.jpg

Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel a
FOODTEST200+ teszt alapján beállított étrend sok esetben (krónikus bőrtünetek, hasi panaszok,
hiperaktivitás) hatásosan javít állapotukon. Dietetikus szakember segítségével végzett több hónapos
diéta után a pozitív ételek jelentős része fokozatosan visszavezethető a mindennapi étrendbe.

A FOODTEST200+ gyorsan és hatékonyan kimutatja, mely élelmiszerek okozhatják a problémákat.
 

bottom of page